Ιδανικο φλιζάνι espresso

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που συντελούν στη δημιουργία ενός φλιτζανιού espresso: η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του, η επαρκής γεωμετρία του, η εργονομία του, η όψη του.

glass-mug.jpg

Το καλύτερο υλικό είναι η πορσελάνη και όχι το γυαλί όπως στο χιουμοριστικό σκιτσάκι πιο πάνω.

Πολλοί επιχειρηματίες ξοδεύουν πολλά χρήματα σε ακριβά και γυαλιστερά φλιτζάνια espresso, προκειμένου να δώσουν στον πελάτη τους το κάτι παραπάνω στην εμφάνιση. Το αποτέλεσμα όμως είναι να υστερεί το ρόφημα σε γεύση!

Το σχήμα του φλιτζανιού, είναι ιδιαιτέρος σημαντικό και πρέπει να είναι κωνικό-κοίλο, με στρογγυλή εσωτερική βάση και στόμιο που δεν προεκτείνεται υπερβολικά.

Το πάχος του, πρέπει να είναι χοντρό στη βάση και όσο ανεβαίνει προς τα χείλη να γίνεται πιο λεπτό, για να προσφέρει ευχάριστη αίσθηση σε αυτά.

Η χωρητικότητα του πρέπει να μην ξεπερνάει τα 90 ml και να διαθέτει άνετη και πρακτική λαβή.

Το χρώμα του εσωτερικά τέλος, πρέπει να είναι λευκό για να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του espresso, ο οποίος πρέπει να έχει χρώμα φουντουκί με έντονες σκουρόχρωμες κοκκινωπές ραβδώσεις και να μην ξεπερνάει σε όγκο τα 35 ml.

Η σωστή ποσότητα μέσα στο φλιτζάνι, είναι κάτω από το μέσον του φλιτζανιού και όχι μέχρι πάνω όπως το γεμίζουν στα περισσότερα cafe…

Advertisement

2 thoughts on “Ιδανικο φλιζάνι espresso

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s