KENYA

Η Κένυα μας προσφέρει μερικούς από τους πιο αρωματικούς και με λαμπερή οξύτητα καφέδες στο κόσμο. Τα γευστικά χαρακτηριστικά ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή, όμως οι καφέδες από τη Κένυα κυρίως μας δίνουν κούπες με πολυπλοκότητα φρούτων και μούρων, με έντονη κιτρική οξύτητα.

Μόνο 330 φάρμες στη Κένυα έχουν έκταση μεγαλύτερη από 15 εκτάρια. Περισσότεροι από τους μισούς παραγωγούς της χώρας, έχουν πολύ μικρές ιδιωτικές εκτάσεις (1-2 εκτάρια) και για αυτό ενώνονται σε συνεταιρισμούς, δλδ πηγαίνουν όλοι μαζί τους καφέδες που παράγουν σε εργοστάσια επεξεργασίας των κερασιών, όπου μαζεύονται τελικά από εκατοντάδες έως και μερικές χιλιάδες μικροπαραγωγοί της Κένυα.

Στη Κένυα θα βρείτε κυρίως καφέδες Arabica, με κυριότερες ποικιλίες τις SL28, SL 34, K7, Batian και Ruiru.  Οι περισσότεροι κόκκοι είναι Washed και ελάχιστοι Natural καταναλώνονται κυρίως εντός της χώρας. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα στις φυτείες, είναι το ηφαιστειογενές κοκκινοπώ χρώμα που έχει το έδαφος στις φυτείες.

Όπως και σε άλλες Αφρικανικές χώρες, γίνονται auction για τη πώληση του καφέ, αλλά στη συγκεκριμένη χώρα γίνονται εβομαδιαία, σχεδόν αμέσως μετά την παραγωγή των καφέδων.

Tegu coffee mill

Kenyan Coffee Key Facts

H Κένυα κατέχει λιγότερο από το 0.5% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ.
Η Κένυα είναι η εικοστή δεύτερη σε σειρά μεγαλύερη χώρα παραγωγής καφέ.
Περίοδος συγκομιδής: Από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο.
Επεξεργασίες: Washed Arabica

Kenya - Tegu coffee mill

Αξιοσημείωτες περιοχές παραγωγής καφέ

  • Trans-nzoia & Bungoma
  • Kisii
  • Nyeri ( H συγκεκριμένη περιοχή είναι γεμάτη από συνεταιρισμούς και εργοστάσια επεξεργασίας των κερασιών του καφέ. Επίσης, έχει τις περισσότερες βροχοπτώσεις στη χώρα και είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα καφέδων που παράγει, κυρίως της ποικιλίες SL)
  • Nakuru
  • Aberdare
  • Kirinyaga ( Οι καφέδες από αυτή τη περιοχή καλλιεργούνται σε αρκετά υψηλό υψόμετρο και η δυο φορές το χρόνο περίοδος βροχόπτωσης τους κάνει αρκετά ποιοτικούς. Διαδεδομένες ποικιλίες της περιοχής, SL28 και SL34)
  • Murunga
  • Machakos
  • Embu ( Με βαθύ και κοκκινωπό ηφαιστιογενές έδαφος αλλά και δυο περιόδους βροχόπτωσης, η περιοχή Embu έχει πολλά εργοστάσια και συνεταιρισμούς που παράγουν διάφορες ποικιλίες)
  • Meru ( Στην συγκεκριμένη περιοχή καλλιεργούνται ποικιλίες K7 και SL)
  • Embu
  • Taita Taveta
  • Marsabit

Kenya

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s