TANZANIA

Η Τανζανία παράγει από το 1898 κυρίως καφέδες Arabica αλλά και Canephora.

Η παραγωγή των καφεόδεντρων είναι αρκετά χαμηλή, γεγονός που κάνει τη παραγωγή καφέδων ακόμα πιο δύσκολη αν σκεφτεί κανείς τις χαμηλές τιμές αλλά και την έλλειψη εξοπλισμού και εκπαίδευσης των αγροτών.

Στην Τανζανία θα βρείτε σχεδόν όλες τις φάρμες να ανοίκουν σε μικρές οικογένειες και στη συνέχεια σε συνεταιρισμούς.

Κυριότερες ποικιλίες Arabica που παράγει: Bourbon – Kent – Nyassa – Blue Mountain.

Όπως και σε άλλες Αφρικανικές χώρες, γίνονται auction για τη πώληση του καφέ, αλλά μπορούν να εξάγουν και με τη μέθοδο του Direct Trade αν τυχόν βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής. Η συγκεκριμένη τακτική δίνει τη δυνατότητα στους υψηλής ποιότητας καφέδες να πετύχουν τη καλύτερη δυνατή τιμή και να εξασφαλίσει έτσι ο παραγωγός τη βιωσιμότητα της οικογένειας του και κατ’επέκταση και της φάρμας του, που κάθε χρόνο βγάζει καλύτερους καφέδες.

Farmer

Tanzanian Coffee Key Facts

H Τανζανία κατέχει το 0.6% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ.
Η Τανζανία είναι η δέκατη όγδοη σε σειρά μεγαλύερη χώρα παραγωγής καφέ.
Περίοδος συγκομιδής: Από τον Ιούλιο έως το Φεβρουάριο.
Επεξεργασίες: Washed Arabica & Natural Canephora.

Wet processing of Arabica coffee

Αξιοσημείωτες περιοχές παραγωγής καφέ

  • Kigoma
  • Rukwa
  • Mbeya ( H συγκεκριμένη περιοχή είναι η ανερχόμενη δύναμη των καφέδων της Τανζανία, μιας και έχει αναλάβει η νέα γενιά αγροτών και κάθε χρόνο κάνει βήματα μπροστά στη ποιότητα)
  • Iringa
  • Morogoro
  • Mbinga & Ruvuma ( Οι καφέδες από αυτή τη περιοχή καλλιεργούνται τα τελευταία 50 χρόνια και έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ακόμα πιο ποιοτικοί)
  • Tanga
  • Manyara
  • Usamba Mountains ( Στις περιοχές αυτές ανακαλύφθηκαν πρόσφατα δυο νέες ποικιλίες για την Τανζανία, που έφτασαν τις καλλιεργήσιμες ποικιλίες σε όλη τη χώρα στις δέκα έξι)
  • Kilimanjaro & Arusha ( Στις συγκεκριμένες περιοχές θα βρείτε το καλύτερο καφέ, μιας και ευννοεί το ηφαιστιογενές έδαφος και το πολύ υψηλό υψόμετρο)
  • Mara
  • Mwanza
  • Kagera & Bukoba ( Στις περιοχές αυτές καλλιεργούν Canephora με natural μέθοδο επεξεργασίας και παράγουν το 25% της συνολικής παραγωγής της χώρας από αυτές τις περιοχές και μόνο)

Coffee

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s