Napoletana

Η μέθοδος Neapolitan flip coffee pot, ή απλά Napoletana, είναι μια ακόμη μέθοδος φιλτραρίσματος του καφέ.

1.jpg

Αποτελείται από μια βάση στην οποία βάζουμε νερό, ένα μεταλλικό φίλτρο στο μέσον της που βάζουμε αλεσμένο καφέ και ένα ανάποδο επάνω μέρος στην κορυφή της, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση και ως κεραστήρι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παρασκευής τοτ καφέ.

napolitana_2.gif

Αφού τοποθετηθεί σε μια εστία θέρμανσης και ζεσταθεί το νερό, την απομακρύνουμε από την εστία και την αναποδογυρίζουμε, για να φιλτραριστεί το νερό μέσα από τον καφέ, λόγω του βάρους του, παρασύροντας όλα τα γευστικά συστατικά του. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, μπορείτε να απομακρύνετε αν θέλετε το δοχείο που είχατε βάλει το νερό, καθώς και το μεταλλικό φίλτρο, κρατώντας μόνο το πρώην επάνω μέρος αλλά νυν κάτω μέρος της Napoletana, όπου μέσα του έχει εκχυλιστεί ο καφές και είναι έτοιμος για σερβίρισμα…

2.jpg

Εξαιτίας του αδρού αλέσματος του καφέ, το φιλτράρισμα γίνετε σε μέτριο ρυθμό. Η μέθοδος αυτή αλλά και η συσκευή της, είναι Γαλλικής προέλευσης και ανακάλυψης. Αλλά όπως σχεδόν σε όλα τα μηχανήματα και μεθόδους που έχουν σχέση με τον καφέ, οι Ιταλοί, ανασχεδίασαν το κλασσικό μοντέλο το 1979 και τελικά γνώρισε την καταξίωση διεθνώς το 1989, όπου και βγήκε σε μαζική παραγωγή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s