Τι σημαίνει ο όρος Specialty Coffee;

Speciality Coffee είναι ο καφές εκλεκτής ποιότητας που προέρχεται από εξαιρετικούς κόκκους, που μεγαλώνουν αποκλειστικά σε ιδανικές συνθήκες κλιματολογικής καλλιέργειας και προσφέρουν χαρακτηριστικές γεύσεις εξαιτίας των μοναδικών χαρακτηριστικών του εδάφους που καλλιεργούνται.

Ο όρος Speciality Coffee πρωτοχρησιμοποιηθηκε το 1974 σε ένα τεύχος του Tea and Coffee γιανα  περιγράψει κόκκους εξαιρετικής γεύσης που παραγόταν σε ειδικά μικροκλίματα.

Με τη ραγδαία ανάπτυξη του καφέ και των εξειδίκευση των νεότερων σε ηλικία και αντιλήψεις καφεκοπτών της Αμερικής το 1990, ο χώρος του Speciality Coffee έγινε ένας από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων με τζίρο 9,6 δις $ το 2004 στις Η.Π.Α.

Ο Speciality Coffee ξεχωρίζει πρώτα απλά από την ποιότητα της πρώτης ύλης και στη συνέχεια υποδηλώνει το πολύ υψηλό επίπεδο αξίας που δίνεται σε όλο το μήκος της αλυσίδας ποιότητας και παραγωγης από τον αγρότη και το φυτό του καφέ έως τον barista και το φλιτζάνι του καταναλωτή!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s